Petitievoorvuurwerk.nl
Weergegeven resultaten: 1 t/m 9 van 9
  1. #1
    Administrator Mattenfreak's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 juni 2005
    Locatie
    Omgeving Utrecht
    Berichten
    11.108
    Thanks
    12.982
    19.657 waarderingen in 4.253 posts

    Bezoek aan Schuurmans Vuurwerk 02-11-2011

    Hoewel het alweer erg laat in het jaar is en het bij de vuurwerkimporteurs natuurlijk onwijs druk is, kon ik toch nog langskomen bij Schuurmans Vuurwerk in Leeuwarden. Vrijdag 2 november vroeg op, om 07.11uur in de auto op weg naar Leeuwarden alwaar ik om 09.00uur een afspraak had met Wieger van der Veen.

    Bij binnenkomst werd het mij al direct duidelijk hoe druk het was, mensen liepen snel door de gang en er werd druk getelefoneerd. Met Wieger nam ik plaats in de rustige en prachtige showroom, ieder jaar lijkt die mooier te worden!

    Schuurmans 2011

    Wieger heeft het doel gesteld om het imago van Schuurmans te veranderen in de komende jaren, hij wilt het weer terugbrengen naar het oude niveau waarbij het vuurwerk stond voor kwaliteit en vernieuwing. De laatste 2 jaar heeft Wieger daar al flink op aangestuurd en dit zal de komende jaren worden doorgezet.

    Opvallend voor dit jaar was de introductie van 2 nieuwe lijnen (Imperial en Shogun) en in totaal een enorm aantal artikelen terwijl we ook veel horen dat er wat rustiger aan wordt gedaan met oog op de CE-keuring en alles wat daar bij komt kijken. Wieger had hier een verklaring voor die ik voor het eerst hoorde; de CE-nummers mogen niet gevoerd worden op de vuurwerkartikelen, want er moet nog een vervolgmodule voor kwaliteitswaarborging worden toegevoegd. Deze heeft niemand nog en daar zijn een aantal, waaronder Schuurmans, wel mee bezig, maar voorlopig mogen de artikelen geen CE-nummers bevatten op de labels.
    Daarom heeft Schuurmans zich niet meer gericht op het CE, de groepen hebben zij tenslotte toegewezen gekregen, maar de tijd en het geld die zij er anders extra in zouden steken, hebben zij nu in die 2 lijnen en nieuwe artikelen gestoken.

    De lijn Kaboom gaat eruit, de bestaande voorraad zal worden verkocht en niet meer worden aangevuld. Dit concept is niet aangeslagen, de naam en de labels bleken niet pakkend genoeg, de labels zijn ook een keer veranderd, maar ook dat heeft niet geholpen.



    Schuurmans 2012

    Men zit niet stil bij Schuurmans en ook voor volgend jaar staan er alweer een aantal artikelen klaar. De precieze producten zullen we pas in 2012 kunnen bespreken natuurlijk als het definitief is, maar Wieger gaf toch al wel wat informatie. Zo zal en er een nieuwe en kwalitatief betere single shot komen met hardere knal, ze heten Bullets, gaan per 12 in een pakje en krijgen het uiterlijk van Shotgun-patronen. Verder zijn ze bezig met Romeinse Kaarsen en mines die er op kwaliteit uit moeten gaan springen. Zo zullen er zo’n 12-13 artikelen komen waarvan ook zeker een aantal die nooit eerder op de markt zijn gekomen, maar ook een oude vertrouwde komt zeker terug; de Diamond Screamer!

    Verder zal volgend jaar blijken dat Schuurmans zich niet meer zal bezighouden met de kleine vuurwerkartikelen zoals kanonslagen voor een prikkie. De enige die overblijft is de Astronaut en die zal in kwaliteit worden verbeterd. Op de kleine artikelen worden tegenwoordig zoveel kortingen gegeven, dat de kostprijs en daarmee de kwaliteit sterk moet dalen om toch niet al teveel er op toe te hoeven leggen. Schuurmans wilt meer kwaliteit bieden, het kleine spul zal dus verbeterd worden of uit het assortiment worden gehaald en dat geldt ook voor de meterpakketten.

    Winkeliers

    Qua winkels is Schuurmans ook weer aan het uitbreiden, vorig jaar en dit jaar zijn dat er bij elkaar 50. Het marktaandeel van Schuurmans is in de voorgaande jaren me t 15-20% geslonken, dit kwam neer op enkele tientallen winkels, de laatste 2 jaar is dit stabiel gebleven en zijn er dus weer wat winkels bijgekomen waardoor het marktaandeel weer terug klimt naar het oude niveau.
    Dit jaar komen er 12 winkels bij in het oosten van Nederland, 5 in het zuiden en zo’n 7-8 in Noord- en Zuid-Holland.



    Verder blijft de online verkoop sterk stijgen, ook bij Schuurmans-dealers is het vorig jaar weer tussen de 10% en 15% gestegen. Om de webwinkel te optimaliseren zullen ook de pakketten volgend jaar worden gefilmd en getoond op de website.
    Van de cakes staan wel ieder jaar al de films online, zo ook dit jaar van de nieuwe artikelen. Er zijn wat opmerkingen geweest op VWC over deze films, ze laten meer schoten zien dan de cake heeft, er is duidelijk in geknipt en geplakt. Dergelijke bewerking wordt gebruikt om de verkoop ervan te stimuleren, maar dit zou niet de bedoeling zijn bij de losse cakes. Wieger zal hier naar kijken en neemt jullie opmerkingen daarover in dank aan.

    De dealers die de Diamond Collection verkopen, zullen ook de Imperial Collection erbij krijgen, Shogun is echter vrij erbij te nemen, niet iedere dealer zal die dus hebben.

    Wieger als vuurwerkliefhebber

    Aan het eind van ons gesprek ging het uiteraard nog even over het feit dat de tijd snel gaat en dat het zeker alweer kriebelt. Ook bij Wieger is dit het geval, hij is een echte vuurwerkliefhebber, hij leeft ervoor en hij schiet ook ieder jaar een show in Drachten voor een groot publiek. De show ontwerpt hij zelf, voor dit jaar ligt die ook alweer klaar en hij kijkt er alweer naar uit!
    Wieger werkt uiteraard de laatste dagen non-stop, tijdens de verkoopdagen houd hij zich de eerste 2 dagen bezig met het logistieke verhaal voor leveringen aan klanten, de derde verkoopdag staat hij in de winkel zelf. Met een groep vrienden verkopen ze dan de hele dag nog vuurwerk, daar beleeft hij niet alleen plezier aan, maar zo krijgt hij ook nog eens een sterker beeld van de wensen van de consument die in de winkel komt, win-win dus.
    Aan het eind van de verkoopdag gaat hij naar huis, neemt even rust, douchen etc. om vervolgens om 23.00uur de show op te bouwen. Na 00.00uur wachten zij nog even om iedereen van hun eigen vuurwerk te laten genieten, maar om 00.15uur steken zij met 2 man de fakkels aan en nemen zij de volgende 25 minuten de aandacht over en geven dan een dikke show.



    Een laat bezoek, maar deze hadden we absoluut niet willen missen! Wij zijn al erg benieuwd naar enkele nieuwe artikelen, in 2012 zullen wij dan ook eerder in het jaar een bezoekje brengen, dan zal er al wat meer gedetailleerde informatie zijn.

    Voor nu bedanken wij Schuurmans Vuurwerk en met name Wieger van der Veen voor de gastvrijheid en tijd die er voor ons gemaakt is. Het was erg gezellig en wij kijken uit naar ons volgende bezoek!

  2. #2
    VWC-Lid stefantvs's schermafbeelding
    Geregistreerd
    18 oktober 2009
    Berichten
    3.301
    Thanks
    2.271
    1.826 waarderingen in 608 posts
    Wat een verslag top man !
    http://www.stefandrukker.nl

  3. #3
    VWC-Lid *Vuurwerkfreak's schermafbeelding
    Geregistreerd
    17 december 2008
    Locatie
    Midden-Limburg (NL)
    Berichten
    816
    Thanks
    1
    13 waarderingen in 13 posts
    Ik vind importeursverslagen altijd zo leuk!
    Ook leuke foto's, applausje voor Mike!
    Offline!

  4. #4
    VWC-Lid Richardus's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 december 2007
    Locatie
    Grunn
    Berichten
    12.169
    Thanks
    5.478
    6.277 waarderingen in 3.008 posts
    Dergelijke bewerking wordt gebruikt om de verkoop ervan te stimuleren, maar dit zou niet de bedoeling zijn bij de losse cakes.
    Bah. Met voorbedachte rade en dan per ongeluk nog ff verder...

    Fijn dat ze proberen wat te verbeteren aan de Astronauten! Laat ze maar 'ns snipperen... Ben ook wel benieuwd naar de nieuwe kleine producten die er volgend jaar komen, kwaliteits Romeinse kaarsen (en mines) zijn een groot gemis in de markt.

    Uitgebreid en informatief verslag, dank Mike.

  5. #5
    VWC-Lid
    Geregistreerd
    20 november 2009
    Locatie
    Flevoland
    Berichten
    1.256
    Thanks
    1.362
    731 waarderingen in 273 posts
    Wat een heerlijk verslag Mike! En beter laat dan nooit is hier natuurlijk zeer zeker op zijn plaats.

    Goed om te lezen dat Schuurmans zo bezig is om te blijven evalueren wat de klant, wat wij liefhebbers natuurlijk ook zijn, graag willen zien en kopen. Natuurlijk zijn wij nu ook nieuwsgierig geworden naar de nieuwe 2012 producten, en als ik het verslag zo lees ben ik er nog nieuwsgieriger naar om te zien hoe een en ander zal worden aangepakt. Zoals een goede astronaut, wat zou die welkom zijn zeg!
    Goede zaak dat de pakketten ook op film gaan komen, zouden andere importeurs ook moeten doen, scheelt een hoop frustraties.

    Erg leuk ook om te lezen dat meneer Van der Veen zoveel passie voor vuurwerk heeft dat hij, zelfs nog na die slopende periode voor importeurs, zelf ook nog even lekker los gaat met het geven van een show

    Schuurmans, maar natuurlijk vooral meneer Van der Veen, hartelijk dank voor de info.

  6. #6
    VWC-Lid Tunit's schermafbeelding
    Geregistreerd
    24 juni 2007
    Locatie
    Noord-Holland
    Berichten
    1.065
    Thanks
    11
    42 waarderingen in 26 posts
    Weer een top verslag Mike. Altijd genieten die verslagen van een bezoekje aan de importeurs!

  7. #7
    VWC-Lid bassie1978's schermafbeelding
    Geregistreerd
    30 september 2007
    Locatie
    Overijssel
    Berichten
    6.452
    Thanks
    18.114
    5.931 waarderingen in 2.260 posts
    Top verslag weer hoor Mike! Leest weer heerlijk weg en boordevol informatie!

  8. #8
    VWC-Lid Pyroguy's schermafbeelding
    Geregistreerd
    29 augustus 2007
    Berichten
    6.283
    Thanks
    2.953
    5.398 waarderingen in 1.974 posts
    Heerlijk verslag. Leest lekker weg en de afwisseling met de foto's is erg leuk.
    Fijn om te horen dat ze zelf ook in de gaten hebben dat het niet zo lekker loopt bij Schuurmans en dat ze hier ook daadwerkelijk aan willen doen. Vind het helemaal top dat ze met vernieuwende producten op de markt willen komen. Dat is toch iets waarmee je je als importeur moet onderscheiden van de rest.

  9. #9
    VWC-Lid SniperX's schermafbeelding
    Geregistreerd
    12 oktober 2008
    Locatie
    -
    Berichten
    1.051
    Thanks
    45
    48 waarderingen in 17 posts
    Geweldig verslag Mike. Hartelijk bedankt!
    [b]Niet actief[/b]

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •