Petitievoorvuurwerk.nl
Weergegeven resultaten: 1 t/m 12 van 12
  1. #1
    Administrator Mattenfreak's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 juni 2005
    Locatie
    Omgeving Utrecht
    Berichten
    11.108
    Thanks
    12.982
    19.655 waarderingen in 4.253 posts

    Bezoek aan Hardix Vuurwerk - 08-06-2009

    Op maandag 8 juni zijn wij weer op pad gegaan, ditmaal naar Kampen waar Hardix Vuurwerk gevestigd is. Erik (kruitsnuiver), Fred (moontan), Wesley (omepje) en ik gingen op bezoek bij Roderick Jager, hij had inmiddels aangegeven dat er wel wat informatie voor ons te halen was.

    We waren er ruim op tijd en toen Roderick er aan kwam, ging de koffie snel aan en konden we plaats nemen in de showroom. Wederom keken we onze ogen even uit, prachtige ruimte met rondom allemaal dummies, geen nieuwe dummies nog, maar genoeg leuks om weer even te bekijken. Met een lekkere kop koffie begon ons gesprek, wij waren enorm benieuwd, want vorig jaar was er niet zo heel veel nieuws en nu zou er genoeg te melden zijn volgens Roderick. Dit bleek ook zeker het geval, Roderick was dan ook erg enthousiast en wilde de informatie graag met ons delen.

    Hardix 2008
    Vorig jaar hebben er weinig vernieuwingen bij Hardix plaatsgevonden, er werd slechts een klein aantal nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Hardix heeft wel een positief jaar gehad, een goede verkoop, wederom een groei in de verkoopcijfers en ook de klanten waren weer uitermate tevreden over het gekochte vuurwerk.
    Via de webwinkel hebben ze 3 scooters verloot, de 4e scooters hebben wij via de site mogen weggeven door middel van een prijsvraag. Een geslaagde actie, de winnaars waren erg blij met dit kado en daar ging het ze om.

    Hardix 2009
    Dit jaar staan er meer vernieuwingen op de plank, niet alleen in vuurwerk, maar ook zijn ze bezig met het verkrijgen van nieuwe afnemers en zoals we hebben kunnen lezen, is er aanvraag gedaan voor een vergunning voor uitbreiding van de opslagcapaciteit in Kampen. Op deze vergunning kan bezwaar worden gemaakt, daarnaast zitten er nog veel procedures aan vast, Roderick denkt dat pas in 2012 alles rond zal zijn.
    Wat betreft de nieuwe afnemers, dat horen we als deze zeker zijn, uiteraard zullen we die direct vermelden, er is veel vraag naar verkooppunten in de buurt, misschien heb je dus geluk en kan je dit jaar makkelijker aan vuurwerk van Hardix komen.
    Om de torenhoge kosten van de CE-keuring iets te verminderen, zal Hardix met Mercurius gaan samenwerken om zo goedkoper te kunnen importeren, denk hierbij aan de kleine artikelen. De kleine artikelen vallen veelal in een aparte familie, per familie betaal je de keuring, om die kosten dus te kunnen delen, zullen ze meer gaan samenwerken op dit gebied.

    Vuurwerk 2009
    Zoals al gezegd, komen er dit jaar meer nieuwe producten bij dan vorig jaar het geval was. Er worden flinke wijzigingen doorgevoerd in het assortiment van verandering in uiterlijk tot hele lijnen die verdwijnen. We zullen de nieuwtjes eens per merk behandelen;

    Fascinating Collection; deze lijn zal er in zijn geheel uit gaan. Wel zullen er 6 nieuwe pakketten en 2 pijlenpakketten op de markt komen die de naam Fascinating zullen dragen, dit zijn wat duurdere pakketten, pakketten die qua inhoud steeds voller opgebouwd zijn, het begint met een pakket welke vergelijkbaar is met de oude Fascincating V. Het grootste pakket bevat 1 cake met 300gram, 1 cake met 400gram en zelfs 3 cakes met 500gram. Zodra alle informatie bekend is over de pakketten en de inhoud, krijgen wij dit toegestuurd om online te kunnen zetten.
    Wij hebben het label al gezien op de PC van Roderick en wij kunnen alvast vertellen dat dit er érg strak uit zal zien, wij zijn benieuwd naar het resultaat.

    Black Smith Collection; hier zullen we dit jaar 2 nieuwe cakes en een fontein kunnen verwachten:
    • Een fontein welke kan draaien, dit principe kennen we van de Spinning that Wheel van Mercurius.
    • Storm Fire, een 19 schots cake met maar liefst 285gram kruit, maximaal gevuld.
    • Mega, een 25 schots cake met 375gram kruit, ook deze dus maximale vulling.

    Er zullen een drietal artikelen verdwijnen uit deze collectie o.a. de Super Blaster. Daarnaast zullen de Collapsible en de Ying Yang verdwijnen, dit jaar zal hiervoor een actie komen, uiteraard zal de regel gelden; op=op.

    Titanium Collection; ook hier vinden we een aantal nieuwe producten terug, 3 cakes van verschillend formaat.
    • Zenith, deze cake heeft 15 schoten en 225gram kruit, maximaal gevuld.
    • Investigate, een cake met 315gram kruit verdeeld over 25 schoten.
    • Super Sonic, een 500grams fan-shaped cake met 49 schoten.

    Artikelen die zullen verdwijnen, zijn de Thunderdome en de 25 Cross. Ondanks het gerucht dat de 7-Steps zou verdwijnen, kunnen wij gelukkig melden dat deze gewoon in het assortiment zal blijven, het is één van de toppers in het assortiment.

    Brilliant Collection; hier worden de meeste producten toegevoegd en daarnaast krijgt het een geheel nieuw uiterlijk, een nieuw label. Hardix wilde af van het rode label, wij hebben de labels inmiddels voor een deel gezien en het ziet er strak uit, zodra wij een voorbeeld hebben, zetten wij deze online. Er worden hier 4 nieuwe producten verwacht;
    • Brilliant Surprising, een 28 schots cake met 260 gram.
    • Delta Devil, een 500grammer met 36 schoten.
    • Brilliant Magnificent Three, 3 cakes met 28 schoten en 250gram kruit.
    • Brilliant Magnificent Five, 5 cakes, 15 schoten per cake en 225 gram kruit, maximale vulling.

    Deze 2 pakketten zijn de vervangers voor de Brilliant Three en Brilliant Five, Hardix vond het na al die jaren toch tijd worden voor vernieuwing in deze cakes.
    Daarnaast zullen de Imperial en de Brilliant Salute verdwijnen, de Brilliant Salute is echter wel nog als Titanium Thunder te koop, dit is een omlabeling.

    Apex-collectie; vorig jaar werden er 3 nieuwe pakketten geïntroduceerd, de Apex-collectie, herkenbare blauwe labels en pakketten met alles erin. Helaas is er door meningsverschillen besloten om niet meer verder te gaan met deze leverancier.

    Overig; naast de producten die onder de collecties vallen, zijn er nog wat overige vernieuwingen te melden. Zo zal de kleine cake Raiders ook opgenomen worden in de Black Smith Collection en Titanium Collection. Voor Mooij Vuurwerk zal er ook weer een speciale en nieuwe cake komen, in voorgaande jaren zagen wij de X-Calibur en Dominator al op de markt verschijnen onder hun naam. Er wordt nog wat getwijfeld over een grote single shot, zodra hier meer over bekend is, krijgen wij dit zeker te horen.
    Tot slot een klein product waar Roderick erg enthousiast over was; de Happy Dick. Het betreft een fontein die lang zal duren en als verrassend effect op het eind een lachend gezicht uit zal beelden door middel van een verlichting in de fontein en een doorschijnend lachend gezicht in de huls. De prijs is helaas nog niet bepaald, maar wij zijn érg benieuwd naar het effect!

    Prijzen 2009
    Hierover kunnen we helaas nog niet veel melden, de definitieve prijzen hangen altijd van veel factoren af, daarover is nu dus nog geen duidelijke uitspraak te doen. Zodra er meer bekend is en de prijzen vastgesteld zijn, krijgen wij deze nieuwe lijst en zullen we jullie updaten.

    Films 2009
    Binnenkort staat er weer een reisje naar China gepland, dan zullen de producten vastgelegd worden op foto en film, deze zullen wij naderhand ook ontvangen om online te kunnen plaatsen. De films zullen op een DVD komen en op hun website, daarnaast zal er een reportage worden gemaakt over de productieprocessen van het vuurwerk.
    Ook zullen we dit jaar zelf de producten weer vast gaan leggen op film, want later in het jaar zal er weer een demo worden gehouden voor de winkeliers, ook wij zijn van harte uitgenodigd.



    Na al deze nieuwtjes zijn we toch nog maar even de bunkers in gegaan, een korte rondleiding, voor Wesley was dit nieuw, maar zoiets blijft natuurlijk geweldig om te zien, ook al zie je enkel kartonnen dozen met opdruk net als bij een Gamma. Voor de foto's klik je *hier*.

    Vragen van leden

    Niet alle vragen waren nog beantwoord met bovenstaand verslag, die pikken we er dus nog even tussenuit;

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door fascinating
    Hoi mattenfreak kun jehardix vragen wat ze gaan doen met het ce keurmerk groetjes fascinating
    Ook Hardix is bezig met de CE-keuring en dat loopt prima op schema, dit zal geen probleem moeten worden. Om wat kosten te drukken gaan ze dus deels samenwerken zoals hierboven te lezen is.


    Wij bedanken Roderick Jager en de rest van Hardix Vuurwerk wederom voor een erg leuk en interessant bezoek. Wij kijken uit naar de films en foto's van de producten en kijken alvast uit naar de demo later in het jaar, wij zijn erg benieuwd!

  2. #2
    VWC-Lid bassie1978's schermafbeelding
    Geregistreerd
    30 september 2007
    Locatie
    Overijssel
    Berichten
    6.452
    Thanks
    18.114
    5.931 waarderingen in 2.260 posts
    toppie weer hoor! alleen jammer van de brilliant salute....wat nou bij dealers die alleen de brilliant collection verkopen en niet de titanium collection verkopen?
    Verder heb ik weer genoten van het verslag hoor

  3. #3
    Super Moderator omepje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 augustus 2006
    Locatie
    Enschede
    Berichten
    22.462
    Thanks
    41.052
    19.068 waarderingen in 8.444 posts
    Mooi verslag heb je weer gemaakt Mike.
    Het was een zeer interesant gesprek.
    Roderick had vollop nieuws, veel nieuwe producten, een aantal die weg gaan en ook nog een aantal aanpassingen.
    Ik wil hierbij Roderick nogmaals bedanken voor de gastvrijheid.
    Het was een geslaagde avond.

  4. #4
    VWC-Lid Starburst's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 november 2007
    Locatie
    Tapijtstad
    Berichten
    2.300
    Thanks
    855
    1.995 waarderingen in 691 posts
    Mooi verslag. Leest heerlijk weg. De nieuwtjes die roderick te melden had waren ook helemaal top Verwacht veel van hardix dit jaar, het is maar 16 km rijden naar kampen

  5. #5
    VWC-Lid
    Geregistreerd
    18 juli 2007
    Berichten
    1.426
    Thanks
    272
    321 waarderingen in 178 posts
    keurig verslag, hardix heeft enkele hele goede producten in het assortiment. hier in de buurt zit wel een dealer die spullen van hardix verkoopt, maar net die toppers weer niet dat is jammer.

    misschien dat er dit jaar verandering gaat komen.

  6. #6
    VWC-Lid magnolia's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 april 2008
    Berichten
    4.049
    Thanks
    1.540
    653 waarderingen in 423 posts
    zo he das behoorlijk wat nieuws man
    achter stand ingegaald
    02-2024 de nieuwe lente !? IK hoop het

  7. #7
    VWC-Lid
    Geregistreerd
    11 juli 2005
    Berichten
    16.113
    Thanks
    2.017
    2.617 waarderingen in 1.037 posts
    Het bezoek aan Hardix was als vanouds, gezellig, laagdrempelig, en met een koffer vol informatie naar huis.
    Eerdaags krijgen we de labels van de producten te zien, we krijgen ook informatie over de nieuwe producten.
    En later in het jaar een uitnodiging voor een besloten demo.
    Kijk natuurlijk ontzettend uit naar de nieuwe producten, het zijn er dit keer heel veel.!!

    En Mike, gringo, topverslag.!!!!

  8. #8
    VWC-Lid 3xh's schermafbeelding
    Geregistreerd
    2 februari 2009
    Locatie
    kruitenhaag:wink:
    Berichten
    5.294
    Thanks
    14.077
    5.846 waarderingen in 1.887 posts
    mooi verslag en het las heerrlijk weg!
    en ben ik heel blij om te horen dat de 7steps blijft
    de nieuwe briliant three en five maken me zeer benieuwd!
    wel jammer dat de ying yang er uit gaan!
    vond het top cakes!
    dit jaar maar een aantal inslaan voor de aankomende jaren:P

  9. #9
    VWC-Lid
    Geregistreerd
    28 oktober 2007
    Berichten
    613
    Thanks
    17
    72 waarderingen in 50 posts
    ik koop misschien het grootste fascinating pakket
    Laatst gewijzigd door fascinating; 16 juli 2009 om 20:56

  10. #10
    VWC-Lid drummer 92's schermafbeelding
    Geregistreerd
    15 oktober 2006
    Locatie
    Twente
    Berichten
    202
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Erg mooi verslag weer, leest heel lekker weg. Staat weer veel leuke informatie in het verslag. Er komen zeker interessante producten bij dit jaar, bijvoorbeeld de brilliant three en five, en ook een paar cakes met maximale kruitvulling. Ik ben erg benieuwd naar de filmpjes, maar het ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

  11. #11
    VWC-Lid defqon1's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 november 2008
    Berichten
    279
    Thanks
    1
    6 waarderingen in 5 posts
    mooi verslag, zat er al weken op te wachten!
    Met een eindbom. TrTrTrtRttRRRtRRtR BAM!

  12. #12
    VWC-Lid skyrider's schermafbeelding
    Geregistreerd
    1 september 2006
    Locatie
    Olst
    Berichten
    2.064
    Thanks
    11.744
    1.182 waarderingen in 628 posts
    Ik heb nog nooit vuurwerk van hardix gehad. Maar een aantal van de nieuwe producten. Lijken mij aantrekelijk om te kopen. Dus ik ga het in de gaten houden. Of er mischien een dealer in de buurt komt.

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •