Petitievoorvuurwerk.nl
Weergegeven resultaten: 1 t/m 5 van 5
  1. #1
    Super Moderator Scav's schermafbeelding
    Geregistreerd
    2 oktober 2013
    Berichten
    3.918
    Thanks
    3.966
    4.102 waarderingen in 1.693 posts

    Politie onderschept illegaal vuurwerk: 'Levensgevaarlijk'

    De politie heeft vanochtend een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden in twee woningen in Hellevoetsluis. Twee jongens van 16 en 17 jaar zijn aangehouden.

    De politie verdacht de jongens ervan via internet grondstoffen voor vuurwerk en zelfbouwinstructies te verhandelen en doorzocht hun woningen. Bij die zoekingen werden onder meer vlinders en flitspoeder aangetroffen.

    ,,Levensgevaarlijk'', aldus teamleider Willem Fortuin van de politie. In de woningen lag in totaal zo'n 15 a 20 kilo. ,,Er hoeft maar een vonkje bij te komen en de boel ontploft en dan waren de gevolgen niet te overzien geweest.''

    Zomer
    Politie en justitie doen het hele jaar onderzoek naar illegaal vuurwerk en de handel hierin. ,,De buitenwereld denkt dat vuurwerk alleen aan het einde van het jaar een issue is. Niks is minder waar. Groothandels doen in de zomer al hun inkopen. En dit illegale circuit gaat het hele jaar door.''

    Volgens de politie gaat het vaak om minderjarigen 'die het gevaar niet overzien'. ,,Ze creëren levensgevaarlijke situaties voor zichzelf, hun huisgenoten en zelfs voor de buren.''

    ,,Als die kilo's in Hellevoetsluis waren afgegaan was niet alleen het eigen huis van die jongens weggeblazen", legt Fortuin uit. "Dan hadden ze ook een paar omliggende huizen met zich meegenomen."

    http://www.ad.nl/dossier-rotterdam/p...lijk~a0dbf523/

    Buurt in shock na vondst illegaal vuurwerk

    VIDEODe partij illegaal vuurwerk en explosieve stoffen die gisteren in twee woningen in de wijk Kooistee in Hellevoetsluis werd gevonden, is tot ontploffing gebracht. Het vuurwerk werd op een braakliggend terrein in Heenvliet tot ontploffing gebracht.

    Bewoners van de wijk Kooistee in Hellevoetsluis zijn in shock en boos na de vondst van een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk en explosieve stoffen in twee woningen. Volgens de politie was er sprake van een levensgevaarlijke situatie. De politie heeft twee minderjarige jongens van 17 en 16 aangehouden.

    ,,Natuurlijk schrik je als je zoiets hoort'', zegt de buurman van een van de jonge verdachten. De Hellevoeter, die net terugkomt van zijn werk, weet niet wat hij ziet als hij 's middags rond half een van zijn werk komt. Voor zijn deur aan de Appelgaarde staan politiemensen, brandweerlui, leden van de Explosieven Ontruimingsdienst (EOD) en ambulancemedewerkers. Dat er in de woning naast hem met gevaarlijke stoffen werd geknutseld komt voor hem als een verrassing. Zijn vrouw is woest. ,,Het geeft niet zo'n veilig gevoel hè.''

    Flitspoeder
    De politie trof in de twee woningen vlinders en allerlei grondstoffen van vuurwerk, waaronder flitspoeder, aan. Er lag in totaal zo'n 15 à 20 kilo. ,,Er hoeft maar een vonkje bij te komen en de boel ontploft. Dan waren de gevolgen niet te overzien geweest", zegt teamleider Willem Fortuin van de politie.

    ,,Wij wisten niet dat het er lag, maar ik ben bij dat die klerezooi weg is'', zegt een andere buurman verontwaardigd. ,,Als er wat mis gaat, zijn wij de klos.'' Het laatste woord is hier volgens hem nog niet over gesproken. ,,Wij gaan ze hier zeker over aanspreken. Dit moet je niet hebben.''

    Volgens sommige buurtgenoten is het niet de eerste keer dat de 17-jarige verdachte in aanraking komt met de politie wegens bezit van illegaal vuurwerk. Met oud en nieuw zou de Hellevoeter hier ook al voor zijn opgepakt. ,,Hij is helemaal in de ban van vuurwerk'', zegt een leeftijdsgenote. ,,Hij vertelde altijd dat hij later grote vuurwerkshows wil geven.''

    Aardig
    Sommigen zijn verbaasd. ,,Hij is altijd heel aardig'', zegt een buurvrouw. De andere aangehouden verdachte zou een vriend van hem zijn uit het naastgelegen woonwagenkamp.

    De politie kwam de jongens op het spoor bij een onderzoek van het team milieu van de politie en het functioneel parket. De jongens zouden op internet grondstoffen voor vuurwerk en zelfbouwinstructies verhandelen. ,,Als die kilo's in Hellevoetsluis waren afgegaan, was niet alleen het huis van die jongens weggeblazen. Dan hadden ze ook een paar omliggende woningen met zich meegenomen'', aldus Fortuin. De explosieven zijn op een braakliggend terrein tot ontploffing gebracht.


  2. #2
    VWC-Lid kwintos's schermafbeelding
    Geregistreerd
    31 augustus 2008
    Berichten
    6.423
    Thanks
    7.524
    4.870 waarderingen in 2.485 posts
    ,,Hij is altijd heel aardig'', zegt een buurvrouw.Dus mensen die van vuurwerk houden zijn normaal gesproken niet aardig?Zwaar overdreven bericht weer natuurlijk is het gevaarlijk maar een compleet huis wegvagen lol.
    Je bent geen echte vent,als je niet voor vuurwerk bent.

  3. Deze gebruiker waardeert kwintos voor het bericht:


  4. #3
    VWC-Lid
    Geregistreerd
    7 augustus 2007
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    746
    Thanks
    612
    787 waarderingen in 323 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door kwintos Bekijk bericht
    ,,Hij is altijd heel aardig'', zegt een buurvrouw.Dus mensen die van vuurwerk houden zijn normaal gesproken niet aardig?Zwaar overdreven bericht weer natuurlijk is het gevaarlijk maar een compleet huis wegvagen lol.
    Liggen wel paar goede salutes tussen, als de foto klopt met dit bericht.

  5. Deze gebruiker waardeert fexZy voor het bericht:


  6. #4
    VWC-Lid --sjon beton--'s schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 augustus 2005
    Berichten
    2.041
    Thanks
    3.273
    904 waarderingen in 519 posts
    zie al dat roze kneed spul van de EOD er overheen zitten dan:S
    liggen zelfs CAT1 ketterballen bij in de eerste kist. haha...
    ik zou wel eens willen weten wat er zou gebeuren als ze dat ZONDER dat kneepspul gecontroleerd lieten ontploffen!

  7. #5
    VWC-Lid RandomDaniel's schermafbeelding
    Geregistreerd
    19 augustus 2015
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    6.224
    Thanks
    5.536
    6.593 waarderingen in 2.736 posts
    Oke ik vindt dit echt gewoon erg. In Syrië worden dagelijks huizen verwoest met bommen en ze durven vuurwerk (ja ik weet het, het is geen legaal spul) te vergelijken met dat. Het is gewoon schandalig. Woordvoerder van de politie, het is heus niet zo krachtig.

  8. Deze 2 gebruikers waarderen RandomDaniel voor het bericht:


Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •